10 planter mod depression

Naturens medicin til forebyggelse og afhjælpning af depression

Bare at være udenfor, uanset om du laver havearbejde, dyrker motion, eller blot går en tur, er et mægtigt boost. Men at få dine hænder beskidte i haven er så effektiv til at bekæmpe depression , stress og angst, at det ofte bruges i terapi.

Så hvis dit energi niveauer er faldende, eller du er bare alt for stresset på arbejdet, kan du plante dig en “godt humør have”. Du vil ikke kun få fordelene ved en lille terapi have, du vil også drage fordele af de humør styrkende næringsstoffer, der er i disse sunde fødevarer. Det har vist sig at visse grøntsager og urter er rige på antidepressive forbindelser og mineraler, der kan tage brodden af ​​en dårlig dag, og endda hjælpe med til at lette en udviklet depression.

Med denne guide, kan du få gang i 10 af de bedste antidepressive fødevarer og urter, og lære hvordan du dyrker dem.

Bladbeder

Spise

Alle typer af bladbeder er pakket med magnesium, et næringsstof afgørende for de biokemiske reaktioner i hjernen, der øger dit energi niveau. Faktisk er magnesiummangel en almindelig tilstand blandt mennesker, der er diagnosticeret med klinisk depression.

Dyrke

Bladbede er en hårdfør afgrøde, der, hvis plantet endda så sent som om sommeren, vil producere gode spiselige blade, helt indtil tidlig vinter. Vælg et sted, der får en rimelig mængde af sollys, de kan dog tåle let skygge, men producerer bedst med masser af sol. Eller vælg en potte, der er omkring 30 cm i diameter og dyb, og fyld den med en god organisk pottemuld. Så 2 – 3 frø pr potte. Du kan så starte med at høste blade, så snart de ser klar ud, men høst udefra og i starten, højst 1/2 af planten, for ikke at dræbe planten.

 Cherrytomater

Spise

Tomaters skind er rig på lycopen, et plantenæringsstof der faktisk stopper opbygningen af ​​pro-inflammatoriske forbindelser forbundet med depression. Fordi lycopen findes i tomat skind, er den bedste måde at få det på, gennem cherrytomater, hvis mindre areal betyder, at du spiser mere skind end hvis du spiser en normal størrelse tomat.

Dyrke

Cherry tomater er lette at dyrke i containere, og de vil producere mere frugt end større sorter. Potterne skal være store nok til at indeholde 6 liter pottemuld, og stå et solrigt sted i haven eller gerne på terrassen. I juni, kan du finde nogle unge/små planter i det lokale havecenter, og plante dem, gerne lidt dybt i potten. Afhængigt af den sort du har købt, kan cherrytomater tage omkring 1 – 2 måneder til at begynde at bære frugt.

Blå Kartofler

Spise

Anthocyanin antioxidanter er sjældne, men velsmagende! -blå kartofler reducerer betændelse, der kan føre til dårligt humør. Deres skræl er også fyldt med jod, som hjælper med at stabilisere thyroidea hormon niveauerne dermed afværge humørsvingninger.

Dyrke

Kartofler er måske de nemmeste afgrøder til at vokse. Du kan endda dyrke dem i en pose pottemuld, uden egentlig at få dine hænder beskidte. For at gøre dette, skær et par drænhuller i bunden af en pose pottemuld, stil så posen et solrigt sted. Placer 2 “læggekartofler” omkring 10 cm dybt i posen, og vent omkring 3 måneder på at de vokser sig modne. Når blomsterne begynder at falde, læg posen ned, skær den op og grav de lækreste blå kartofler ud. For at sikre en høst langt ind i efteråret, kan du plante et nyt sæt læggekartofler hver 2. uge.

Sortøjede bønner

Spise

Sortøjede bønner har nogle af de højeste niveauer af folat hos planter. Man mener, at folat spiller en rolle i at skabe dopamin, serotonin og noradrenalin, tre hjerne kemikalier, der når fraværende, kan gøre dig glemsom, irritabel, og ude af stand til at sove.

Dyrke

Sortøjede bønner har brug for lange somre med temperaturer gennemsnit mellem 18 og 25 grader, hvilket er grunden til de ikke dyrkes så meget herhjemme. De har brug for varme dage og varme nætter, med masser af sol og vand. Når du plante dem, vil de være klar til høst efter lidt over tre måneder. Du kan spise dem friske fra planten, eller lade dem blive på planten indtil de tørrer og gemme dem til at spise hele vinteren.

Oregano

Spise

Oregano er rig på koffeinsyre, quercitin, og rosmarinsyre, ene komponenter, der bekæmper depression, træthed og angst.

Dyrke

Oregano, ligesom de fleste krydderurter, er lette at dyrke. Kig efter frø eller ungplanter på det lokal havecenter, pot det op, eller så det direkte i stor potte, og bare vand efter behov, lad bare jorden blive tør imellem vandingerne, det gør planterne stærkere. Den trives godt i containere, men sørg for, ikke at overvande, og for at potten er ret stor, mindst 30 cm i diameter, da denne plante kan vokse temmelig hurtigt.

Solsikker

Spise

Solsikkefrø er en stor kilde til det antidepressive phenylalanin, en aminosyre, der i kroppen bliver til norepinephrin. Spis dem tørre, f.eks. bland dem i salaten. Du kan også bløde dem op i vand, natten over, dræn dem og fordel på en bageplade, og steg dem i 3 timer ved 100° eller indtil de er sprøde.

Dyrke

Solsikker har brug for en solrig vokseplads, så de ikke bliver for høje og tynde. Så dine frø efter den sidste nattefrost. Hen mod slutningen af ​​sommeren, begynder blomsterne at visne og frø modnes. Når frøene begynder at blive brune, kan du klippe dem af, sammen med 40 cm stilk, hæng på hovedet på et tørt, godt ventileret sted, såsom i garagen eller på loftet, indtil de er fuldt tørre, gem dem i plastikposer.

Kamille

Drik

Der er en god grund til at drikke en kop kamillete lige inden sengetid, det hjælper dig med at sove (Kamille er en af disse 8 fødevarer, der hjælper dig med at falde i søvn hurtigt). Ligesom oregano, er Kamille rig på stress-reducerende kaffesyre og Quercitin, men det smager bare meget bedre i form af te, som du kan lave af urter fra din have. Læg blot kamille blomster i blød i kogende vand i ca 10 minutter.

Dyrke

Tysk kamille er bedst til te, i modsætning til andre sorter, der kan smage bittert. Da Kamille let kan vokse vildt og overtage din have, er det bedst at dyrke det i containere. En lille potte omkring 15 cm i diameter og dybde er nok, men en større potte vil give en større høst. Den foretrækker fuld sol og bør plantes i slutningen af ​​foråret, når der ikke er risiko for frost.

Aften Primula

Spis

Aften primula vil nogle betegne som ukrudt. Dens frø har de højeste niveauer af tryptophan (som din krop bruger til at danne det glædes styrkende serotonin) af alle plante. I efteråret, når blomsterne modnes, vil frø bælgene fyldes op. Høst dem og brug frøene som du ville hørfrø i dine madretter.

Dyrke

Aften primula er tørke-tolerante og nemme at dyrke enten i containere eller i jorden. Du kan finde sorter med blomsterfarver helt fra dyb røde til lys gule. Så frøene i grupper, på den blivende vokseplads, hvor der er plads til at de kan udvikle sig og et sted hvor de får noget lys. De vil begynde at spire frem i løbet af 2-4 uger.

Lavendel

Duft

Nu behøver det ikke kun at dreje sig om spiselige planter (selvom du kan spise lavendel). Aromaterapi behandlinger, der omfatter lavendler og et par andre urter bruges ofte til at supplere depression behandlinger, fordi duften er så afslappende.

Dyrke

Plant en lavendel frøplante i en lerpotte, fordi Lavendlers rødder har det bedst med at ånde. Placer potten i et område, der får masser af sollys, da Lavendel elsker tørre, solrige områder. Engelsk lavendel er både duftende og spiselige, hvis du har lyst til at tilføje nogle dekorative lavendel blomster til din madlavning.

Perikon

Drik

De mest berømte urte antidepressiv midler, indeholder perikon forbindelser, der ligner dem, der findes i Prozac. Perikons blomster og blade er de mest værdifulde del af planten, og kan brygges i en te, der vil berolige dig og øge dit humør. Bemærk dog, at perikum også har nogle negative medicininteraktioner, så tjek med din farmaceut, hvis du er på nogen form for medicin.

Dyrke

Perikon er ret let at dyrke. Bare find en frøplante eller nogle frø og plante dem i en lille potte eller et sted i haven, hvor der er mindst delvist solrigt. Plant urten i foråret, og i juli kan du begynde at se bladene, dog vil den ikke altid blomstre før det andet år (Perikon er en flerårig og meget hårdfør, så du kan lade roligt lade den blive i sin potte hele vinteren.

Rigtig god fornøjelse og god plantelyst 🙂