Stenrod – naturmedicin

Naturens medicin

Collinsonia canadensis, også kendt som Canadisk hestebalsam, hesteurt og stenrod, er en urt i mynte familien. Historisk set har det været brugt til at forbedre cirkulation og overbelastning, især i tarme og hals. Det har også skabt stor interesse for at være nyttige i at holde slimhinderne sunde og forbedre fordøjelsen. I fortiden, var det en yderst værdifuld ingrediens i mange typer af hals midler. Især dog på grund af sin anvendelighed i at fremme cirkulation, menes det at være værdifulde til at lindre hæmoride symptomer.

Collinsonia rod forbedrer cirkulation

Collinsonia rod menes at hjælpe med en række kredsløbsforstyrrelser, herunder lette hæmorider smerte. Det menes at hjælpe med rektal irritation ved at modstå ekspandering af rektale vener. Det er også kendt for at hjælpe med blodgennemstrømning ved at lette sammentrækninger i blodkar, styrke vene vægge, og bistå ved reduktion af blodansamlinger. Mange mennesker, der har kredsløbsproblemer, der forårsager dem til at føle sig kolde hele tiden, selv når vejret er varmt, bruger denne urt til at hindre kuldegysninger.

De Antioxidante effekter af Collinsonia rod

Collinsonia besidder stærke antioxidant egenskaber, den indeholder de gavnlige elementer af saponiner, organisk syre, planteslim, tanniner, og harpikser. Disse stoffer hjælper med at støtte blodkar, orgel væv, og væskestande. Ved at hjælpe kroppen med at overvinde kredsløbssygdomme og stress, understøtter Collinsonia lungernes og hjertets sundhed. Det har en naturlig evne til at hjælpe til fjernelse af overskydende væske. På grund af dette, bruger nogle mennesker også urten til at opretholde urin sundhed.

Collinsonia rod og ondt i halsen

Fordele ved Collinsonia rod strækker sig også til halsen og strubehovedet. Får du en følelse af hoste, stakåndethed og manglende evne til at tale, når du har tal meget og længe, kan du få øjeblikkelig hjælp når du tager Collinsonia rod.

Collinsonia rod hjælper på fordøjelsen

Mange bruger Collinsonia rod at lindre halsbrand og smertefulde fordøjelse forbundet med kredsløbssygdomme, såsom stress. Faktisk ser det ud til at hjælpe med flere tilstande, der ofte påvirker hele fordøjelses processen. Flere tilbagemeldinger siger at det hjælper til med at lindre symptomer på diarré og forstoppelse. Atleter har brugt denne urt til at hjælpe dem med at genvinde energi efter intense udfordringer og øvelser, der førte til overanstrengelse.

En nylig undersøgelse foretaget af Dr. Thiel, læge med speciale i naturlig sundhed og naturmedicin, i Arroyo Grande, Californien, rapporterede, at Collinsonia var en af ​​de planteingredienser, der blev givet i kapselform til en testgruppe. Af denne gruppe, meldte 91,7% om en forbedring i forhold til nervøsitet og angst, 100% rapporterede om en lindring af følelsen af panik, og 97,4% rapporterede om en forbedring i deres generelle følelse af velvære

Collinsonia rod og mental sundhed

En række psykiske problemer synes at afhjælpes ved denne urt samt. Samlet følelser af lykke og nedsat nervøsitet er blevet rapporteret af en række brugere. Andre rapporter nævner også øget seksuel lyst/begær hos kvinder, samt bedre energi og pænere hud.

Andre fordele ved Collinsonia Root

Fordelene ved Collinsonia rod er tilgængelige fra både interne og topiske anvendelser. Som et grødomslag, er det blevet brugt til blå mærker, ledsmerter, og forstuvninger. Blomster og blade af planten er også blevet anvendt til at lindre hovedpine og kropslugt. Ved indtagelse, hjælper det mod hovedpine, kramper, og fordøjelses besvær. Andre har brugt det til nyre og urinveje fordele. Andre anvendelsesområder omfatter lette symptomerne på ondt i halsen og hjælper med at fjerne trykken for brystet, bistå med fordøjelsesproblemer, og fjerne forstoppelse.

God arbejdslyst 🙂