3 tips til en mere indbydende terrasse

Når sommeren melder sig, er der ikke noget bedre som husejer end at tage terrassen og haven i brug. Pludseligt føles hjemmet større, fordi terrassen bliver et ekstra rum i forlængelse af huset. Derfor er det også vigtigt at prioritere indretningen af netop terrassen. Denne artikel vil give dig tre tips til, hvordan du skaber en indbydende og hyggelig terrasse, som kan bruges hele sommeren.

Skab hjemlig følelse med tæpper

Noget af det, som virkeligt kan gøre en forskel på terrassen, er tæpper. Det lyder måske skørt, men man kan faktisk efterhånden få mange tæpper, som kan bruges både inde og ude. Og når det kommer til vask af ægte tæpper, kan du let få hjælp af professionelle, som sørger for at de rengøres skånsomt, så de holder sæson efter sæson. Med tæpper på terrassen kan du få en fornemmelse af en ekstra stue, hvor du kan gå barfodet rundt eller endda sidde på gulvet.

Forlæng sommeraftenerne med hyggelig belysning

Belysning er ikke bare noget, der hører til inde i huset. Det har bestemt også sin plads i haven og på terrassen. Det kan både være i form af solcellelamper rundt i haven, der viser vej mellem stier og bede. Og det kan være i form af belysning over havebordet, som kan være med til at forlænge den tid, man kan sidde ude på altanen om aftenen. Her er det vigtigt at overveje, hvilken type belysning man har brug for. Skal det udelukkende være praktisk belysning, som viser vej og lyser op i mørket, eller skal der også være varmere, mere hyggelig belysning, som kan skabe rammer for hyggelige aftentimer. Ofte vil en kombination være at foretrække.

Gå ikke ned på komfortable møbler

Hvis der er noget, der virkeligt gør en forskel for, at din terrasse føles indbydende og som et sted, hvor man har lyst til at være, så er det komfortable møbler. Det gælder både hvis du er mest til et traditionelt setup med havebord, stole og parasol, eller hvis du drømmer om et hyggeligt loungesæt med sofaer og lænestole. Fælles for dem er, at du let kan gøre dit setup mere komfortabelt med de rette hynder, tæpper og puder. Ofte vil du kunne få både hynder og puder, som kan holde til vind og vejr, men de mest komfortable er typisk dem, som minder om de puder, du har indenfor. Her kunne en hynde-boks være en god løsning til at opbevare hynderne når de ikke er i brug, så de ikke skades af vind og vejr.