Alger på fliser og møbler

Gode råd til at fjerne alger på fliser, terrasser , træværk og havemøbler.

Grønne alger på terrassen, havemøblerne, fliserne og stakittet er et tilbagevendende problem mange steder. Algerne trives godt i fugt og skygge, og når foråret kommer, vil man gerne have dem væk.

Der findes rigtigt mange tips til at fjerner alger med brug af diverse kemikalier, der ikke er godkendt som algemidler, som ordet siger, er det ikke lovligt, og det er der en god grund til. Algemidler skal være godkendt af Miljøstyrelsen. Hvis du bruger ikke-godkendte midler, kan du risikere at forurene jord og grundvand, da midlet trænger ned i jorden mellem fliserne. Der er set mange eksempler på at disse midler har dræbt havedamsfisk og andre dyr, der fældes i have og natur.

Der findes kun et godkendt middel, der må bruges til bekæmpelse af alger, og det hedder Algefri N

Andre tips til at fjerne alger på fliser og terrasser

  • Kan du ikke fjerne algerne ved at feje med en stiv kost, kan du drysse et tyndt lag sand på fliserne, og bruge dette som et slibemiddel, når du fejer det rundt på terrassen.
  • Brug en højtryksrenser til at spule alger væk. Men vær forsigtig, da det kan være hårdt ved flisernes overflade.
  • Hvis du vælger at bruge et kemisk middel, så tjek på etiketten om det er godkendt af Miljøstyrelsen. Og brug midlet efter brugsanvisningen. Brug altid vand og børste/gulvskrubbe først, og gem algemidlet til de mest genstridige områder. Sprøjt Algefri N direkte på algerne, så de er dækket grundigt. Bør ikke udsprøjtes med udsigt til regnvejr indenfor 6 timer.
  • Lad sol og vind tørre de sidste algerester.