Beskær roser

Roser efter beskæring
Øje på rose

Det er et lille øje som dette, der bliver til en ny gren med blomster i år.
Stilken her, vil formodentlig skyde fra 3-4 øjn. Hvert at disse nye skud, vil jeg halvere når de er ca. 10-15 cm lange, så de igen vil dele sig i 2-3 nye skud. Derved vil jeg få 6-10 blomstrende frene fra denne ene gren allerede i år.

Så blev det også tid at beskære mine roser. Som det kan ses på billederne, så var de langt fremme allerede, men det gør ikke noget, der vil hurtigt komme nye skud op igen.

En ting man aldrig kan være sikker på er forårs frosten. Selv i år, hvor der nærmest har været forår siden januar, er ingen undtagelse, der kommer altid et par nætter med nattefrost eller meget kulde i april! Har man nu klippet sine roser tilbage, allerede i januar/februar, hvor vejret egentligt var rigtig fint, så var der stor risiko for at de nye lange skud ville tage skade ved denne sene nattefrost.  Så hellere vente til nu med at beskære roserne, for de skal nok nå at komme op og give masser af blomster på samme tid som de plejer.

Jeg klipper roserne ned, så der er 3-4 øjn tilbage. På den måde sikrer jeg mig, at busken holdes “ung”, at grenene aldrig bliver for gamle til at sætte mange nye skud fra bunden.

Klip ½ – 1 cm over det øverste øje som du vil lade tilbage.

Når roserne er klippet tilbage, vil jeg rengør bedet og gøde det med organisk rosen gødning.

Rose før beskæring

Sådan ser de ud før beskæring. Jeg overtog de lidt forkrøblede roser sidste sommer. De skal nok blive rigtig pæne i år.

Roser efter beskæring

Det ser barsk ud, når alle de flotte nye skud er klippet af. Men det er kun for at gøre planterne endnu mere buskede fra jorden af, og for at få maksimalt antal blomster at de bliver klippet sådan.

Rosenbed før beskæring

Rosenbed før beskæring

Rosenbed efter beskæring

Rosenbed efter beskæring