Bord med sukkulenter

Bordet er klar til brug
Bord med sukkulener

Bord med sukkulener. Sådan et må vi da have

På siden faroutflora.com, har jeg set dette pragtfulde bord med sukkulenter. Artiklen er frit oversat.Det er næsten ikke til at tro, at vores dette projekt engang bare var et par gamle paller og nogle forlagte bordben? Sjovt … hvis jeg ikke har billeder, ville jeg heller ikke selv tro på det. For ikke så længe siden, lavede vi et smart lille sofabord ud af en gammel fragtkasse. Her er det skaleret op.

 

 

 

Gamle paller

Der skal ordentligt værktøj til, for at gøre arbejdet lettere

Første råd, Ombygning af paller er en stor opgave, medmindre du har de rigtige værktøj … og vores hammer og mejsel var ikke helt nok. Brædder slog revner og flækkede til venstre og højre. Gode nyheder, vi havde tre paller til at finde ud af, hvordan vi skulle gøre det, og ved den anden … vi var ved at lære det.

Gode planker.

Efter lang tids øvelse og hårdt arbejde, dette gode resultat.

Redskaberne og bordben

Ramme til bordbenene laves af pallens “ben”

Efter at have skilt to paller ad, brugte vi de 2 x 4 tommer lægter til at danne en rektangulær ramme til at fastgøre bordbene til. Debatten gik frem og tilbage om, hvorvidt malingen skulle tages af bordbenene … vi er ikke store fans af udvasket cremet gul. Vi endte med bare at lade dem stå, som vi fandt dem. I sidste ende, blev resultatet som vi syntes det pænest.

 

 

Passer det sammen

Prøveopstilling

Ligesom TV magi (og 2 dage senere), var bordet mere eller mindre sat sammen. Vi var så optaget af arbejdet, at vi helt glemte at gage flere billeder undervejs. Grundlæggende er bordpladen, fremstillet i tre sektioner. To brædder i den højre side, tre plader i venstre. De tre midterste plader blev bygget som en separat plante kasse … alle er dele af gamle paller. Vi har lavet det på denne måde, fordi bordet så efterfølgende bedre kan flyttes.

 

Sukkulenter

Der er nok at vælge imellem. En hurtigt søgning på internettet giver ddisse resultater

Designeren, Megan, med nogle Sempervivum.

Designeren, Megan, med nogle Sempervivum.

Efter en weekend med sved og splinter i fingrene, til sidst, vi fik tilplantet bordet.

 

 

 

 

 

Det beskidte arbejde

Så skal der plantes

3/8 tomme huller, blev boret i bunden, og vi besluttede at fylde med en hurtig drænende jordblanding. Hovedparten af planterne er Sempervivum, Sedum, og en antydning af Orostachys iwarenge. Vi har lagt små knuste granitskærver i overfladen, for at stabilisere og for at pynte.

 

 

 

Tilplantningen

Det begynder at ligne noget

Ja, har vi ikke holdt os tilbage med at fylde op med alle midler. Egentligt vil det være ok, at plante færre og mindre plante i, og så bare lade dem vokse sig store. Men når vi nu har anstrengt os så meget med at lave det, vil vi også gerne have det til at se helt færdigt ud fra starten.

 

 

 

Flotte sukkulenter

Flotte sukkulenter

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidste finish

Sidste hånd på værket

Her kan du få en fornemmelse af, hvordan den centrale boks er adskilt fra resten af bordet … så det er lettere at flytte den og for det er lettere at arbejde med den senere.

 

 

Klar til brug

Så venter vi bare på gæsterne