Buketroser

Buket roser danner en buket på hver gren. De små blomster ligner elegante hybrid te rosers blomstrer men optræder i klynger i stedet for en enkelt blomst på hver stilk. Buketroser er en krydsning mellem Polyantha arter roser og hybrid te roser, der kombinerer hårdførhed, rigelig blomstring og prangende, sædvanligvis duftende blomster. Størrelser af disse hårdføre roser varierer fra kompakte og lavtvoksende til en mere åbne buske og højder på op til 1,8 m.

Nogle af sorterne er ideelle til uklippede hække. Bladene på Buket roser er ikke særligt udsatte og modtagelige for sygdomme, hvilket giver en lav vedligeholdelse af disse planter, der giver maksimal effekt med deres remonterende blomstring. De fleste Busk roser kræver meget lidt forårs beskæring – bare fjern de døde eller beskadigede grene.

Fakta

LYS: Fuld sol / halv skygge
HØJDE: Fra 0,5 til 2 meter
BREDDE: Op til 1,5 meter bred, afhængig af sorten
BLOMSTER FARVE: Gule, Orange, Pink, Rød, Hvid
BLAD FARVE: Grønne i nuancer
SÆSONEGENSKABER Efterårsblomstrende, Sommerblomstrende, dekorative grene og frugter i vinterperioden
EGENSKABER Generelt hårdføre, remonterende
SÆRLIGE FUNKTIONER: Velegnet til afskæring, Duft, Velegnet til containere, minimum vedligeholdelse

Hvad er Buket roser?

På latin, Floribunda roser. Når man slår ordet Floribunda op i ordbogen vil du finde noget som dette: floribundus – blomsterrig. Lige som navnet antyder, er Buket roser nærmest en smuk blomstrings maskine. De elsker at blomstre med klynger af smukke blomster med flere blomstrer i blomst på én gang. Disse vidunderlige rosenbuske kan byde på blomstrer, der er meget lig dem du også ser på hybrid te roser.

Disse rosenbuske giver vidunderlige beplantninger hvadenten det er i grupper, i krukker, som hæk, eller enkeltstående planter, på grund af deres typisk lavere og busket form, – og fordi de dækkes med klynger af blomster. Buketroser er typisk lettere at pleje end andre forædlede roser, samt at de er meget hårdføre. Buket roser er meget populære, i høj grad fordi de synes at være konstant i blomst i løbet af sæsonen, i modsætning til hybrid te roser, der blomstrer i cyklusser.

Her er de 8 mest anbefalelsesværdige Buketroser anno 2017:

  • Asperin Rose
  • Astrid Lindgren
  • Bonica
  • Hansastadt Rostock
  • Leonardo da Vinci
  • Look Good Feel Better
  • Midtsummer
  • Pastella