Byg et haveskur i FSC-træ og pas på planeten

Hvis du går en lille smule op i bæredygtighed og kvalitet, kender du helt sikkert FSC-certifikatet, som oplyser køberen af træet om, at det er groet og behandlet under bæredygtige forhold, hvilket kræver en række kontrolcheck inden certificeringen. Hvis du står til at skulle bygge et nyt haveskur, som gerne skal være af træ, kunne du overveje fsc-certificeret træ. Nedenfor kan du læse mere om, hvad det støtter og indebærer.

Er det ikke bare fusk det hele?

Med alle de certificeringer, falske mærkater og påståeligheder som findes på alle typer af markeder i dag, er det klart, at man kan have sin tvivl om fsc-certifikatet nu er ægte. Men kigger du blot en smule ind i fsc’s agenda og hjemmeside, er det let at se, at der er tale om en ægte bekymring og passion for at ændre måden, vi behandler træ og skov på. Der findes mange forskellige måder at blive fsc-certificeret på. Det kan både være projekt- eller varer orienteret, men vi ser det som oftest på hylderne hos vores lokale træforhandler. FSC har også kurser og videoer, der underviser og vejleder virksomheder i bæredygtig håndtering af træ.

Så hvorfor betyder jeg noget her?

Du undrer dig måske over, hvorfor dit valg kan have en vigtig betydning for alt dette. Du er blot en ud af mange, og de mange kan ikke kontrolleres. Men kan netop være en af årsagerne til, hvorfor det er så svært at overbevise andre om, hvad sådanne certificeringer gør af forskel og har af indflydelse for eksempelvis træ-markedet. Om du så bare skal bygge et haveskur, så er det et bevidst, bæredygtigt haveskur, som du har taget ansvar for. Det er i hvert fald altid det værd at prøve- og måske gøre det til en vane at finde et bæredygtigt alternativ.