Derfor bør du bruge perlite til planter

Har du hørt, at det er muligt at bruge perlite til planter? Det er skam sandt. Perlite letter ikke kun dræningen af planter, men er også med til at forbedre dem og holde dem friske. Men hvordan bruger du perlit til planter? Læs med videre her.

Hvad er perlite?

Perlite er en naturligt forekommende vulkansk sten. Denne vulkanske sten udvindes fra åbne miner, der blandt andet findes i Grækenland og Tyrkiet. 

Fordele ved at bruge perlite til planter

Perlite er blevet brugt til havearbejde i en del år takket være dets gode egenskaber. Når det kommer til perlite, så ændrer det ikke jordens balance. Ydermere er det let, og så absorberer og bevarer det vand, så planten kan gøre brug af det på et senere tidspunkt. 

Dog er det værd at være opmærksom på, at det ikke er godt at bruge perlite til alle former for planter. Dette er værd at have in mente, hvis du overvejer at bruge perlite til dine planter.

Hvordan bruger jeg perlite?

Mange foreslår, at du skal blande perlite med andre substrater. Det kan eksempelvis være tørvemos eller kokosfibre. Men det er vigtigt, at du ikke overdriver, hvis du bruger tørv og perlite, da det kan forårsage rodkvælning under vanding.

Har du en plante i tæt jord, er det godt med en blanding af jord og perlite. Det blødgør den tætte jord og giver en bedre dræning. Samtidigt har du mulighed for at vande materialet over jorden. Det beskytter rødderne mod solen ved høje temperaturer.