Er du i tvivl om, hvordan du skal opvarme din bolig?

Energi og forskellige energiformer er sandsynligvis et emne, der står højt på de fleste boligejeres mentale huskeliste. I dag er opvarmning og energi nemlig noget, der er svært omdiskuteret, og som de fleste nok har en holdning til. Det hele skal gerne være både grønt, billigt og moderne. Men hvordan finder du egentlig ud af hvilken energikilde, der passer bedst til dig? Når der er så mange muligheder på markedet, kan det nemlig være svært at vælge. I den her guide kan du læse mere om bl.a. varmepumpe og fjernvarme.

Overvej fjernvarme eller varmepumpe

En af de mest populære opvarmningsmetoder i Danmark er nok fjernvarme. Over 60% af de danske husstande er faktisk tilkoblet fjernvarme, så det er en varmemetode, der er vel afprøvet. Fjernvarme fungerer ved, at varmt vand fra et kraftværk bliver fordelt til forskellige boliger gennem et rørsystem. Alternativt kan du overveje at vælge en varmepumpe. Dette kunne for eksempel være en luft-til-vand varmepumpe, som virker ved, at udeluften bliver genbrugt til at opvarme din bolig og dit brugsvand. I modsætning til fjernvarme kommer varmen altså ikke langt væk fra men lokalt fra din bolig.

Hvad er bedst for dig?

Men skal du så vælge fjernvarme eller varmepumpe? Dette kommer helt an på dine egne ønsker og din aktuelle boligsituation. Men der er flere forskellige aspekter, du kan overveje, når du skal tage valget mellem de to varmekilder. Du kan for eksempel tænke over ting som økonomi på lang sigt, miljø og hvor mange penge, du er villig til at give i etableringsomkostninger. Er det primært klima, du går op i, vil det dog typisk være en varmepumpe, der er det bedste valg. Den kan nemlig skabe energi ud fra luft eller jord ved brug af bare en smule strøm. På den måde kan den være et godt klimavalg.