Få kontrol over uønsket vildt i haven

Det kan være frustrerende, når uønsket vildt kommer ind i haven og ødelægger planterne. Der er dog flere ting, du kan gøre for at få kontrol over situationen.

Fjern uønsket vildt fra din have med et vildthegn

Et vildthegn er et effektivt middel til at holde uønsket vildt ude af din have. Du kan finde vildthegn i forskellige højder og tæthed. Det kan være en god idé at købe det på en hjemmeside, som kan rådgive dig om valget af hegnet. Et godt vildthegn består typisk af en kombination af hegnsstolper, trådnet og/eller stakitter. Det er vigtigt at sikre, at hegnet er højt nok til at holde dyrene ude – typisk skal det være mindst 1,5 meter højt for at holde de fleste dyr ude. Yderligere skal du sikre dig, at der ikke er huller eller revner i hegnet, da dette kan give dyrene adgang til haven.

Sådan opsætter du et dyrehegn

Det første du skal gøre, når du opsætter et dyrehegn, er at have ryddet der hvor hegnet skal være. Det er vigtigt at hegnet ikke vil blive forstyrret af andre ting som træer eller buske. Når du har fundet det rette sted, skal du begynde med at grave huller til de individuelle pæle. Hullerne skal være dybere end den pæl, der skal sidde i dem. Når hullerne er gravet ud, kan du begynde at sætte pælene i jorden. Du bør have købt hegnsrør, hegnspæle, hjørnepæle, hegnstråd til at opsætte hegnet. Når hegnet er monteret, skal du sørge for at tjekke det regelmæssigt for eventuelle løse dele eller brud. Endelig bør du overveje om du ønsker professionel hjælp til at opsætte hegnet.

Lav hjemmelavede skræmme-ting

Skræmmeting er en god måde at holde skadedyr og andre uønskede dyr væk fra ens have. Det kan være alt fra CD’er, som du hænger op i træerne, til specielle lydgeneratorer, der afspiller lyde og skræmmer dyrene væk. CD’erne er et billigt og nemt alternativ, da de ikke kræver strøm eller batterier. De fungerer bedst, når de hænges op i træerne med en snor eller wire, så de bevæger sig i vinden og reflekterer solens lys. Dette skaber en forvirrende effekt for dyrene, som gør det svært for dem at orientere sig. Nogle mener også at menneskehår skræmmer hjorte væk. Dette skyldes, at hjorte har et godt lugtesans og kan genkende lugten af ​​menneskehår. Når de fornemmer denne lugt, vil de typisk flygte for ikke at blive opdaget.