Farver til hele sæsonen

Blomster til hele sæsonen:

Lige nu er haven smuk. De populære rododendron, der er i mange haver, blomstrer. Tulipaner står rankt, magnolietræet, kirsebærtræet og det smukke forårsløv står i fuldt vigør. Det er officielt ved at være sommer – men har du husket farverne senere på sæsonen? Farver i foråret er nemt at tilføje og sker ofte af sig selv, når vi indretter os til en ny havesæson. Det er bare så ærgerligt når haven næsten er afblomstret inden vi rammer juli, derfor er det vigtigt at planlægge blomstring i haven hele sæsonen – så her kommer nogle gode bud på to blomsterrige stauder og to stauder der skaber spil i haven med sit smukke løv:

De blomsterrige:

// Nemesia //

Eller sommerfugleblomst, som den hedder på dansk, giver en hel-sæson af farver og kommer igen hele sommeren – på samme måde som Spansk Marguerit (Osteospermum) og Tvillingeblomst (Diascia). De har det til fælles at de er et-årige, men hårdføre sommerblomster, som ikke tåler vinterens frost. Til gengæld er der valuta for pengene i hele sommersæsonen.

// Chrysanthemum //

Chrysanthemum Morifolium blomstrer primært i efteråret og lige indtil frosten tager over. De er gode snitblomster til buketter og giver flotte farver og former til havedesignet. De fås i mange farver og har blomster i forskellige former. De kræver vanding, men kan i sommeren tåle høje temperaturer og kan faktisk også klare nogle få minusgrader. Det kan virkelig betale sig at finde den rigtige chrysanthemum til din have og passe godt på den. Blomsterne i efteråret er det hele værd. Sikr dig en god kvalitetsplante, og plant den i læ et beskyttet sted i haven, over sommeren kan den beskæres let for at give flere sidegrene, gødes og vandes. Til vinter kan man med fordel dække rødderne med det falmede løv og halm, for at holde hård kulde ude.

Det smukke løv:

// Alunrod //

Heuchera er en Nordamerikansk flerårig staude der sagtens tåler de danske haver. De blomstrer gerne fra maj til august med klokkeformede blomster. Man skal dog vælge Alunrod for sit flotte stedsegrønne løv. Alunrods blade findes i forskellige farver, og kan give et godt og vedvarende farvespil i haven – selv når blomsterne visner bort står løvet nemlig tilbage. Planten trives med fugt og gerne skygge.

// Præriehirse //

Panicum Virgatum har hængende klynger af lilla-grønne aks og lodrette mellemgrønne blade, der bliver stærkt rød-lilla i efteråret. Den er kendt for sin prydværdi i efterårshaven. Det er en løvfældende plante, som forsvinder om vinteren men skyder forfra til næste sæson hvor den vil være til glæde igen. Den er ikke kræsen og bruges gerne i solrige bedkanter, krukker, solitært eller i LAR-bede.

Chrysanthemum i farvevariationer
Alunrods løvfarver
Sommerfugleblomst i flor