Forsythia, Vårgul

forsythia blomster
forsythia blomst

Den er smuk, også tæt på. ikke noget at sige til at mange kalder den vårguld!

Lige nu er et godt tidspunkt at tale om Forsythia, på dansk kaldet Vårgul

Inden vi får set os om, står Forsythia med sit prægtige gyldne flor. Den står i mange haver, enten som en gigantisk busk, der gennem årtier har fået lov at udvikle sig eller som en veltrimmet ægformet busk eller hæk.

Forsythia er noget af det mest hårdføre, både hvad angår vind, men også frost og jordtyper, så har du endnu ikke en forsytia i din have, er det nu en god tid at komme ud og købe en.

Du skal være forsigtig med beskæring af Forsythia. De fleste arter og sorter blomstre nemlig på sidste års skud, så hvis du klipper den for hårdt tilbage, er der ikke de store chancer for blomster det år.

Nogle Forsythia råd:

1. Accepter at det er sæson plante, dvs. Ret anonym efter blomstring, og placer den et sted hvor det er ok.

2. Placer din Forsythia et sted hvor den vil blive baggrundsbelyst af solen. På denne måde vil du få fremhævet de prægtige blomster, og den vil gå fra at være flot busk til at være en helt fantastisk og gude smuk!

3. Plant ikke kun en. Plant I stedet en gruppe på 3-5 stk. eller hvorfor ikke plante en hæk af Forsythia. Selv som klippet hæk, vil du få en overdådig blomstring, hvis du sørger for at holde hækken i mindst 50 cm bredde.

4. Forsythia ovata ’Robusta’ er en moderat voksende Forsythia, der egner sig fint til såvel en uklippet sæk som til en klippet hæk. Ellers er det Forsythia intermedia ’Lynwood’ der er den mest solgte.

forsythia

En stor gruppe af forsythia. Sådan får man mest ud af sine Forsythia, her ses også de flotte efterårsfarver på bladene.