Gode havetips til dig, der gerne vil have en flot have

Hvis du har en have, vil du uden tvivl gerne have, at den ser flot ud. Det er naturligvis mest af alt en smagssag. Nogle mennesker foretrækker en simpel have med en masse plads. Andre er derimod mere til en have, der leder tankerne hen på en blomsterpark med en masse bede og hyggekroge.

Uanset hvad du måtte foretrække, kan du i det følgende finde en række gode tips. På den måde kan du forhåbentlig skabe netop den have, som du går og drømmer om.

Bliv afklaret med havens formål

I Danmark er der tradition for at bruge haven til mange forskellige formål. Hvis du har børn, leger de uden tvivl ofte i haven. Derfor har de formentlig også forskellige slags legetøj og redskaber derude. Det kan for eksempel være et legehus, trampolin eller noget lignende. I så fald skal der naturligvis være plads til det.

Det kan også være, at du bruger din have meget til boldspil, grillaftner eller noget helt tredje. Der er intet rigtigt eller forkert. Men når du gerne vil skabe den ideelle have, er det vigtigt at være bevidst om, hvad du gerne vil bruge haven til. Det gør det væsentligt nemmere at prioritere rigtigt.

Design din have på papir først

Hvis du skal anlægge en helt ny have, er det en god idé at starte med at designe haven på papir. Det samme gør sig gældende, hvis du gerne vil have omdannet din nuværende have helt.

Når du tegner haven ned, kan du bedre danne dig et overblik. På den måde kan du nemmere tage stilling til, hvor de forskellige beplantninger skal være henne.

Herefter kan du gå i gang med at plante, så du kan få netop den have, som du havde i tankerne.

En flot græsplæne er alfa omega

Uanset hvilken type have du måtte foretrække, er det vigtigt med en flot og frodig græsplæne. Du kan have de flotteste beplantninger i din have, men hvis din græsplæne er nedslidt, vil det hive helhedsindtrykket ned. Derfor er det vigtigt, at du også prioriterer at få skabt en flot og sund græsplæne.

Når du gerne vil give din græsplæne de absolut bedste betingelser, er det en god idé at bruge topdressing. Det er et gødnings- og udjævningsmiddel. Derfor egner det sig både godt til dig, der gerne vil anlægge en ny græsplæne, såvel som dig der gerne vil optimere sin nuværende græsplæne.

Mere om topdressing

Som nævnt er topdressing et middel, der kan anvendes til både gødning såvel som udjævning. Derfor er topdressing også et godt valg, hvis du gerne vil anlægge en ny græsplæne eller genopfriske din nuværende.

Topdressing består både af sand og kompost. Denne blanding skal du sprede i et tyndt lag på din græsplæne. Når blandingen bliver fordel korrekt og fint, vil den falde ned blandt græsstråene.

Her vil blandingen give græsstråene bedre vækstbetingelser end for eksempel mosen. Det vil derfor give dig en pænere græsplæne, der er lettere at vedligeholde, på sigt.