Ideer til udendørs spil i haven

Kroket er et af mange populære spil til haven

Mangler du en sjov udendørs aktivitet, som kan afholdes i haven uden det store udstyr? Heldigvis er der rigeligt med muligheder, hvis du altså har en have, hvor man kan holde ud at befinde sig! I denne artikel kigger vi på forskellige muligheder for at flytte forskellige aktiviteter til haven. For det kan både være sundt og sjovt!

Kun kreativiteten sætter grænser

Den opmærksomme læser vil hurtigt bemærke, at man jo egentlig kan flytte de fleste aktiviteter ud i haven. Det meste vi laver indendørs, er bestemt af komfort, men haven har et stort uudforsket potentiale. Vores tilgang er, at man skal udnytte de muligheder, som haven har, snarere end at tage udgangspunkt i begrænsninger.

Mange ynder fx at arrangere en skattejagt i haven, hvor man virkelig kan udnytte de små og ukendte områder, som enhver have har. Derudover kan man også spille stratego eller andre strategispil i haven. Det kan både være et spil, hvor man opfinder sine egne brikker med fysiske artefakter, men det kan også være et spil, hvor man skal fange hinanden. Som man fx. kender det fra Stratego.

Prøv at udbygge eksisterende spil

Mange vælger at flytte aktiviteter til haven, som normalt finder sted indendørs eller i større naturområder. Men man kan også vælge at udbygge et eksisterende spil med de faciliteter, som haven tilbyder. Ét bud kunne være, at man orkestrerer et fysisk bingo spil.

Det lyder måske syret, men det kan være særdeles underholdende. Ideen er, at man udvælger forskellige områder eller steder i haven, som alle tildeles et tal. Tallene matcher selvfølgelig dem på jeres bingo-plader – som nemt kan printes – og derefter går spillet ellers i gang. Vælg en bold efter behov, og så skal man ellers bare kaste efter numrene. Du kender ikke de andres spilleplader, så det kan være, at du ikke bare hjælper dig selv, men også andre i det her interaktive bingo spil.

Bingo emmer af pengespil, men det behøves egentlig ikke at være tilfældet. I denne version kan man sagtens spille for sjov, da det er langt mere interaktivt end normale bingo spil.

Brug haven som en arena til underholdning

Udover spil er der også mange andre aktiviteter, som man kan nyde i haven. Hvis du gerne vil rykke børnene ud i haven og generelt bruge mere tid udendørs, kan man udbygge forskellige projekter i haven. Det kan være en urtehave, et bed eller et andet projekt, der med tiden får engagementet til at boble. Undersøgelser har endda vist, at det kan være decideret sundt at tilbringe tid i haven. Det forudsætter dog, at man faktisk bruger tiden på noget konstruktivt.