Japansk Magnolia

Magnolia kobusDet er svært ikke glædes ekstra i denne tid. Dette smukke træ, Magnolia kobus, står i min indkørsel og blomstrer igen i år med hundredevis af blomster.

Magnolia kobus vokser bedst i veldrænet, humusrig jord, gerne spagnumblandet muld, i fuld sol til halv skygge. Generelt er den meget hårdfør under almindelige haveforhold, beskyt dog mod meget kraftig vind. Denne art er en af de tidligste Magnolier til at blomstre i foråret.

Magnolia Kobus , almindeligvis kendt som Japansk magnolia, er et lille til mellemstort løvfældende træ eller en stor busk, der er hjemmehørende i skovområder i Japan. Som et træ, er det pyramideformet, som busk er det en tæt pyramideformet med tæt, afrundet form. Det er kendt for at være en af de første forårsbebudere, med sit store flor af bægerformet til kopformet, duftende, hvide blomster før den får blade. Bladene er omvendt ægformede, aromatiske, mørkegrønne (8-12 cm lange) pæne i hele vækstsæsonen, og viser også lidt gullig gul efterårs farve. Det sætter røde frø i bælge (ca. 10 cm lange), der flækker i efteråret. Frøene er attraktive for fugle. Magnolia Kobus ligner stjerne magnolia (Magnolia stellata) den bliver bare en del større og er mere opret i sin vækst.

Brug Magnolia kobus som solitærtræ, som allétræ, i busketter eller måske som hækplante.

Du kan købe Magnolia kobus hos:

Bakker.com

Herunder er det Magnolia stellata, stjernemagnolia

Magnolia stellata buskMagnolia stellata blomst