Kom godt fra start med dit nye drivhus

Med et nyt drivhus i haven kan du hurtigt og nemt komme i gang med alt det sjove – nemlig det at få sået og plantet en masse spændende afgrøder. Du behøver ikke at have en masse haveerfaring for at få succes med dit drivhus. Det handler blot om, at du har lyst til at få jord under neglene og lyst til give dine planter en masse vand og opmærksomhed. Læs med her og få gode råd til, hvordan du kommer godt i gang med dit drivhus.

Hvad kendetegner et drivhus?

I drivhuset kan du både dyrke grøntsager, frugter og blomster. Det er næsten kun fantasien, der sætter en stopper for de alsidige planter, som du kan dyrke i drivhus. Det handler om, at du prøver dig frem og med tiden gør dig nogle nyttige erfaringer.

Drivhuset skaber et varmere miljø indenfor end udenfor, som igen skaber bedre vækstbetingelser for planter og afgrøder. Et andet formål med drivhuset er at skærme planterne mod vejr og vind, så de ikke bliver blæst omkuld af en storm eller bliver lagt ned af sne eller hagl.

Få valgt det rette drivhus

Markedet for drivhuse er stort og varieret, og det byder på masser af forskellige typer, størrelser og designs. For at få valgt det rette drivhus, som dækker dine behov og ønsker, bør du først overveje følgende spørgsmål:

  • Hvilken størrelse skal drivhuset have?
  • Hvor i haven skal drivhuset placeres?
  • Hvilke og hvor mange afgrøder ønsker du at dyrke i drivhuset?

Når du har svaret på disse spørgsmål, kan du få bestilt en drivhustype med en størrelse, som kan rumme de planter og afgrøder, som du har interesse i at dyrke.

Placering af drivhuset

Det er ikke helt ligegyldigt, hvor i haven du vælger at placere drivhuset. Planterne i drivhuset er nemlig afhængige af både at have sol og skygge. Du kan derfor med fordel placere dit drivhus, så det står i delvis skygge af et højt træ eller en mur.

Du kan også overveje, om du vil have placeret drivhuset tæt på vandhanen eller kompostbunken. Har du en lille have, kan et mindre drivhus eller et lean on drivhus være et oplagt valg at have på terrassen.

En god indretning af drivhuset

Et drivhus, hvor der er tænkt nøje over indretningen, giver rum til flere planter og plads til f.eks. en havestol og et lille arbejdsbord. Det kan være en fordel at tænke i flere niveauer, når planter og afgrøder skal placeres i drivhuset. På jorden kan du have store plantekasser. På borde eller reoler kan du have krukker og mindre plantekasser, og oppe under taget kan du have hængepotter eller klatrende planter som vindruer eller klematis.