Magnolia blomstre i sommer

Magnolia soulangeana
Magnolia soulangeana busk

Magnolia soulangeana busk, der blomstre i sensommeren

Forleden på en spadseretur, mødte jeg en haveejer der var fortvivlet over sin Magnolia der blomstrede stort lige nu, i sensommeren. Det er da flot, men ikke helt normalt.

Det sker ofte, at Magnolia og Rhododendron især, der stammer fra egne der har mere stabilt klima end vi har, at de blomstre midt sommer. Det sker fordi at vores vejr igennem en periode i sommeren, har været mørkt, regnfuldt og kølilgt (ja, mon ikke). Så tror planterne at der har været vinter, og at det igen er tid til at blomstre.

Heldigvis er det sjældent at alle blomsterne åbner sig. Men skulle de gøre det, ja så er det ærgeligt, for de kan ikke nå at sætte nye knopper til næste års blomstring. Og så vil det blive et forår uden Magnolia blomster, i hvert tilfælde på den busk.

Hvis man gerne vil have den slags planter i sin have, så er der ikke så meget man kan gøre for at forhindre det. Vil man være mest sikker på, selv at kunne planlægge blomstringstiden mest muligt, så kan man vælge hjemhørende plantearter. Det kan være svært at lave en have med hjemhørende plantearter rigtig spændende. Men hvis man sørger for også at få stauder og vandplanter med, så er det bestemt ikke umuligt.

Hjemhørende buske

Magnolia soulangeana

Magnolia soulangeana, der blomstre i sensommeren. Nyd det bare, der er ikke andet at gøre!