Nye fisk i havedammen

Hjælp de nye fisk god på vej

Dyrehandleren tager de første skridt til at sikre dine fisk ankommer sunde og er sygdoms og parasit-fri. Men når som helst der skal nye fisk føjes til en havedam, anbefaler vi, at du sætter dem i karantæne i mindst tre uger, før du indføre dem i din havedam. Manglende korrekt karantæne kan bringe dine eksisterende fisk i fare for eventuelle sundhedsmæssige problemer som de nye fisk have med sig.

Følg disse anvisninger omhyggeligt at akklimatisere dine fisk til deres nye hjem.

Åben ikke poserne straks efter modtagelsen af fisken. Sæt simpelthen poserne ned i havedammen eller karantæne akvariet og lade dem flyde der i mindst 30 minutter, således at temperaturen af vandet i posen langsomt kan tilpasse sig til den i havedammen. Hvis posen er i direkte sollys, bør du dække den med et lyst klæde for at forhindre posen mod overophedning.

Sørg for, at parametrene for vandet i havedammen er acceptable til din nye fisk. Sørg for, at kontrollere vandets pH, ammoniak og nitrit niveauer.

http://koiimport.dk/category/vandtest-190/

Koi Karper, vælg dem med det flotteste farvespil.

Efter at posen har flydt i et passende tidsrum, kan du åbne posen og tillade en lille mængde vand fra din havedam at komme ind i posen flere gange, med 15 minutters mellemrum. Dette vil tillade fiskene at tilpasse sig langsomt til kemien af vandet i din havedam. Pas på ikke at lade vandet fra posen at tømme ud i dammen.

Efter ca. En time, kan du lade fiskene svømme frit fra posen ud i havedammen, hæld dem ikke i, åbn posen, og lad dem selv svømme ud.

Du må ikke fodre dine nye fisk, det første døgn efter udsættelsen.

Koi-karper kan finde på at springe den første dag, så du bør ofte tilse havedammen, for at hjælpe dem tilbage i vandet.

God fornøjelse med fiskene 🙂

http://koiimport.dk/category/koi-karper-til-din-havedam-90/

http://www.koi-team-enghavegaard.dk/havedamsfisk1