Plant i surbundsbed

Surbundsplanter, herunder Rhododendron, Kameliaer, Hortensia, Gaultheria, Tyttebær m.fl, skal have en sur jord med en pH-værdi på 4,5-6.

Med en ph-jordbundstest fra ECOstyle, er det nemt af fastslå din jords surhedsgrad (pH-værdi). Med medfølgende tabletter og medfølgende farveskema, destilleret vand, kan du hurtigt se om din jord er egnet til surbundsplanter, eller om du skal tilføre spagnum eller alternativt grannåle.

Du kan også lave en lidt mere simpel ph-test. Bland lidt jord (1dl) fra dit bed med lidt destilleret vand (1/2 dl), hæld 1 dl eddike i. Hvis det syder og bobler, er din jord alkalisk, og skal have tilført spagnum før du er klar til at plante surbundsplanter. Har du ikke eddike, kan du i stedet blande lidt jord (1dl) fra dit bed med destilleret vand (1 dl), hæld 1 sp.skefuld bagepulver i blandingen. Hvis det syder og bobler, er din jord surd, og skal ikke nødvendigvis have tilført spagnum før du er klar til at plante surbundsplanter.

Plant når som helst fra nu af og indtil foråret i sur og veldrænet jord. Vand planten grundigt, før plantning. Grav hullet 1-1 / 2 gange bredere og lidt dybere end rodklumpen. Bland det eksisterende jord med spagnum (evt. Pindstrup ren spagnum)eller kompost og kom noget af det i bunden af plantehullet. Hvis rødderne er tæt oprullet omkring siderne af plumpen, bør du trække dem lidt ud.

Placer planten i hullet med klumpen i den korrekte dybde, som normalt er det samme som det var i sin potte. Fyld gradvist omkring planten med jordblandingen, tryk jorden til, efterhånden som du fylder op, så der bliver et ensartet fasthed hele vejen op.

Læs om Rhododendron her:

https://havetips.dk/rhododendron-er-nemme-at-dyrke/

Se ph-jordbundstest fra ECOstyle her:
http://ecostyle.dk/pH-jordbundstest

Læs om Pindstrup ren spagnum her:
http://www.pindstrup.dk/ren-spagnum

Se en oversigt over surbundsplanter på Wikipedia:
https://da.wikipedia.org/wiki/Kategori:Surbundsplanter