Robotplæneklipper

Ambrogio L50

 

Ambrogio L50

Ambrogio L50 er en lille sejtrækker. Giv den tid, og den klarer let en alm. villahave græsplæne.

Robotterne kan overtage det kedelige arbejde. Nu er robotterne efterhånden også så gode at de kan få lov til at overtage græsklipningen mange steder. De har egentligt været på markedet i flere år, men det har være noget omstændigt, da man førhen har skullet lægge ledning ud langs skel, sørge for at lukke havelågen m.m.

Det er det ikke længere! Det Italienske firma, Ambrogio, har udviklet en teknologi, der gør at man ikke skal ligge ledning rundt i haven. Den har 4 sencorer, der føler hvor der er græs, og stopper simpelthen, hvis der ikke er noget.

Som om at det ikke var nok nyt på en gang, så har de også udstyret maskinen med sensorer på kniven, der sikre at der er tilstrækkelig omdrejninger på kniven. Hvis græsset er for højt eller for sejt, bakker den tilbage eller finder et andet sted hvor den igen kan få knivens omdrejningerne op i tilstrækkelig fart. Det sikre at den ikek går i stå, og at den, som den lille slider den er, fortsætter stædigt indtil græsset er klippet færdigt.

Man behøver ikke være nervæs for at børn og hunde eller katte skal komme til skade med maskinen. Hvis man rører ved den, eller hvis den skulle vælte eller på anden håde køre uhensigtsmæssigt, så stopper den øjeblikkeligt kniven. Det er smart.

Jeg har i dag været til demonstration af deres grundmodel, Ambrogio L50, der er til manuel ladning. Den kører fantastisk, selv på et lidt uvejsomt terræn og i højt græs, og ladningen sker nemt ved at stikke et lade kabel på et hjul i hver sin side af maskinen.

Jeg kan kun anbefale denne maskine.

Se video af demonstrationen her.