Sådan gør du din have mere klimavenlig

Har du nogensinde tænkt over, hvordan du kan gøre din have mere klimavenlig? En måde at bidrage til en bæredygtig fremtid er ved at bruge økologiske græsfrø i din have. De er et miljøvenligt alternativ til traditionelle græsfrø, da de er dyrket uden brug af kemikalier. Udviklingen af økologiske græsfrø er foregået gennem en tidskrævende planteforædling gennem adskillige år med fokus på sundhed og kvalitet. Derfor er sorterne i frøblandingen både velafprøvede og særligt udvalgte. Støt den bæredygtige udvikling i Danmark ved at så din græsplæne med dem!

Hvad er økologiske græsfrø?

Økologiske græsfrø er frø, der er dyrket uden brug af kemikalier. Det er en økologisk græsblanding med plænesorter, som giver dig en økologisk græsplæne. Frøene er tilpasset de fleste jordtyper, og de har en hurtig og varig etablering. Det er samtidig et klimavenligt produkt, for når du sår græsfrøene i din have, er du med til at nedbringe CO2 i atmosfæren. Når græsset vokser, opsamler og lagrer det kulstof især i dets rødder. De er et miljøvenligt valg, hvor du kan være med til at reducere dit fodaftryk samt bidrage til at bevare naturen og biodiversiteten.

Bæredygtighed i din egen have med økologiske græsfrø

Hvis du vælger at anvende økologiske græsfrø til at etablere din græsplæne eller benytte dem til at efterså huller i din græsplæne, er der mange fordele at hente. Udover at du får en flot og stærk græsplæne, er du med til at passe på vores jordklode og grundvand. Samtidig er du også med til at støtte den bæredygtige udvikling i Danmark. Det er en frøblanding med højere spireevne og renhed, hvilket betyder, at du opnår flere spiredygtige græsfrø, færre ukrudtsfrø, et tættere græs og bedre kvalitet. Med økologiske græsfrø kommer du tættere på den bæredygtige udvikling.

Sådan sår du dine græsfrø i haven

Når du er klar til at så din græsplæne med græsfrøene anbefales det, at du gøder den med økologisk godkendt plænegødning. Før du sår dine frø, skal jorden forberedes grundigt. Det er vigtigt, at jorden er løs, så frøene kan spire. Fræs eller grav jorden godt igennem, hvis den er meget hård. Herefter bør du rette jorden af, så den bliver så plan som muligt. Du kan vælge at så frøene med en såvogn, der spreder frøene jævnt. Hvis du sår med hånden, er det en god idé at så i mindre felter. Så af to omgange hvor anden gang gøres det vinkelret på den første såning. Afslut med en let rivning eller giv jorden en tur med en gittertromle. Nu skal du blot vente!