Spar penge på græsplænen

Spar penge med langsomt frigivende gødning.

osmocote

Frigiver gødninger over hele vækstsæsonen.

I disse sparetider, vil vi alle gerne spare på udgifterne hvor det er muligt. Man kan selvfølgeligt altid spare ved at skære omkostninger helt væk eller ved at reducere forbruget. Men vi vil allerhelst spare ved at gøre tingene smartere, så standarden på de ting vi arbejder med ikke forringes. Haven, de blomstrende bede, krukkerne og ikke mindst græsplænen, vil vi selvfølgeligt gerne have skal se god ud.

Græs vedligeholdelse er et af de områder, som vi alle er ”specialister” i, ofte på hver vores måde. Græsplænen, tit det mest iøjefaldende ved haven, signalere vores færdigheder i haven og tidsmæssige overskud, og netop på dette vigtige område, er der faktisk et par punkter hvor man ved at gøre tingene lidt smartere, kan spare både tid og penge. En af de første omkostningsbesparende foranstaltninger at overveje, er at skifte til en langsom frigivende gødning i stedet for at bruge en traditionel kunstgødning.

Hvis du ikke er bekendt med gødningsstoffer med langsom frigivelse, så er de belagt med et stof, der tillader gødningen at blive frigivet over tid (i lighed med en langsom frigivet medicin) (set hos Pindstrup). Andre langsomt frigivende gødninger kan være 100 % organiske, og være bundet sammen af midler der kun tillader langsom frigivelse af næringsstofferne (set hos Osmo).

 

osmo organisk havegødning

Osmo organisk havegødning, der frigives over 2-3 måneder

 

Skift til en langsom frigivelse gødning har flere fordele. Her er fire grunde til at overveje at skifte til en langsomt frigivende gødning til græsplænen. (kan også anvendes til andre formål i haven):

  1. Du sparer penge. Det er lettere at dosere rigtigt og du undgår at give for meget gødning. Vælg selv om du vil bruge en gødning, der frigives over 3-4 måneder eller en der frigives over 5-6 måneder. En velnæret græsplæne er tættere, mere grøn og mos og ukrudt får ikke så store chancer for at etablere sig.
  2. Flere langsomt frigivende gødninger, indeholder flere mikronæringsstoffer, end andre gødningsstoffer. Fastholdelse af en sund græsplæne kræver syv forskellige næringsstoffer, der frigives i små mængder. Selv om de kun er brug for dem i små doser, disse næringsstoffer er nødvendige for at få en smuk og stærk plæne, der kræver mindre vedligeholdelse.
  3. Din græsplæne vil være sundere. Indimellem kan en hurtig frigivelse gødning være til gavn for græsplænen, men din græsplæne vil samlet set blive sundere, hvis den fødes langsomt over tid. Tænk på det som at fodre kroppen med sund frugt, grøntsager og proteiner i stedet for steroider. Når gødningen opløses, giver den næring til plænen, de næringsstoffer den har brug for, når den skal bruge dem. På den måde bliver plænen mest sund.
  4. Mere miljøvenlig. Gødningsstoffer med langsom frigivelse opløses gradvist, derved udvaskes kvælstof ikke i jorden, hvilket gør det sikrere for miljøet.

Der er mange fordele ved at skifte til en langsomt frigivende gødning. Tal med os om besparelser, og om at skabe en sundere græsplæne, der er mere miljøvenlig