Storblomstrede roser

Storblomstrede roser blander de bedste træk af hybrid te roser og Buket roser. De producerer de samme elegant formede blomster som hybrid te, men i langstilkede klaser, der hele tiden gentager sig (remonterende), ligesom Buket roser. Planterne er oftest høje, op til 2  m, de er hårdføre og forholdsvis sygdomsresistente. På grund af deres størrelse, er Storblomstrende roser velegnet til at danne en blomstrende baggrund for lavere roser og i staudebede. En af de mest kendte Storblomstrende roser er ‘Queen Elizabeth’ der blev introduceret i 1955

Hybrid te roser måske de mest elskede og kendte roser, fordi de giver de flotteste blomstrer. Faktisk de fleste roser i blomsterhandlernes butikker hybrid te roser.

Nutidens rosen avl fremhæver duftende og sunde rosensorter. Den normale form for en hybrid te rose er høj og opretstående, med sparsomme blade i bunden. De udvikler blomster, enkeltvis på lange stilke, og knopperne er ofte lige så elegant som de åbne blomster.

Hybrid te roser kræver omhyggelig beskæring, mens de stadig er i dvale i det tidlige forår for at sikre god luftcirkulation gennem busken, for at sikre udvikling af livskraftige, sunde stilke. En solrig placering med veldrænet, næringsrig jord og suppleret med vand og gødning efter behov, vil garantere dig rigeligt med blomster til at nyde i en vase. Beskyt roser om vinteren, hvis du bor i et køligt område, med grangrene omkring bunden af planten.

Fakta

LYS: Fuld sol / halv skygge
HØJDE: Fra 1 til 2 meter
BREDDE: Op til 1 meter bred, afhængig af sorten
BLOMSTER FARVE: Gule, Orange, Pink, Rød, Violet, Hvid
BLAD FARVE: Grønne i nuancer
SÆSONEGENSKABER Efterårsblomstrende, Sommerblomstrende, dekorative grene og frugter i vinterperioden
EGENSKABER Generelt hårdføre
SÆRLIGE FUNKTIONER: Velegnet til afskæring, Duft, Velegnet til containere, minimum vedligeholdelse

Hvad er Storblomstrende og hybrid te roser?

Storblomstrende og hybrid te’s roser er normalt, hvad man kommer til at tænke på, når man tænker på roser. Disse smukke høj centreret klassiske smukke blomster er hvad mange give eller modtage fra venner eller kære. Disse smukke blomster kan hjælpe med at udtrykke kærlighed, glæde, fred og sympati bedre end de fleste ord overhovedet kan sige.

Hybrid te roser producerer blomster, hvor der typisk kun er en blomst på toppen af høje stilke, perfekt til afskæring. Næsten alle hybrid te roser blomstrer flere gange i løbet af sommeren. De elsker solskin og har brug for mindst fem timers solskin at klare sig godt, jo mere solskin jo bedre. Morgen sol er det bedste med delvis skygge i de varmeste eftermiddagstimer. Storblomstrende roser og hybride te roser har i mange år været de foretrukne i Danske haver, de er stadig populære, men Engelske roser haler ind på dem. De fleste af de hybrid te har en vidunderlig duft, i mild til kraftig grad.

Her er de 8 mest anbefalelsesværdige Storblomstrede roser anno 2017

  • A Whiter Shade of Pale
  • Aphrodite
  • Augusta Louise
  • Claus Dalby
  • Ingrid Bergmann
  • Morten Korch
  • Royal Copenhagen
  • Victor Borge