Træ har potentiale – både i boligen og haven

Spekulerer du meget over, hvordan din bolig skal varmes op? Og gør du dig måske også nogle tanker om, hvordan du kan holde varmen ude i haven? Så er svaret måske enklere, end du tror. Du kan nemlig vende blikket mod – ja, træ. Træ har nemlig masser af potentiale som opvarmningskilde, både indendørs og udendørs. Derfor kan du med fordel overveje, om det ikke er træ, der skal bruges, når der skal bruges energi til opvarmning. I denne guide kan du læse meget mere om, hvorfor træ har potentiale.

Opvarm din bolig med træpiller

Når det kommer til din bolig, har træ især potentiale som det såkaldte biobrændsel. Her kan det være en fordel at benytte dig af træpiller 6 mm – disse kan både bruges i et pillefyr eller en ovn. Det er en god opvarmningskilde, som du garanteret har hørt om før. Men ved du også, hvordan træpiller bliver lavet? En træpille skabes nemlig ved at sammenpresse savsmuld, og det giver en række fordele. For eksempel har træpiller et lavere vandindhold end traditionelt brænde. På den måde kan det være en god idé at gå ud og investere i træpiller, når der er behov.

Dyrk hyggen med bål udendørs

Synes du, at du sidder og fryser i din have? Eller trænger du bare til lidt ekstra hygge? Så skal du måske overveje at tænde et godt bål. Du kan med fordel skabe en hyggelig bålplads i haven, hvor der er mulighed for at samles om den knitrende ild. Her kan I lave snobrød, grille skumfiduser eller bare finde sammen over en hyggelig samtale. Mulighederne er nærmest uendelige, og så kan et godt bål samtidig hjælpe jer med at holde varmen på kolde sommeraftener eller lignende. På den måde kan I få det maksimale ud af haven, og det er selvfølgelig skønt.