Vinca til enhver

Vinca er en effektiv bunddække til ethvert formål. Planten er hurtigvoksende og findes både som stedsegrøn og som flerårig urt. Med den stedsegrønne får man en varig bunddække der holder farven og giver afdækning mod ukrudt året rundt. Den flerårige urt giver vekslen i årstiden og kan indgå i en have hvor man ønsker variation. Som udgangspunkt kan Vincaen også afdække de fleste overflader lige fra sydvendte skråninger til skyggefulde skovbunde.

Der findes forskellige arter på markedet og de dækker nærmest ethvert behov. Har du dårligt drænet jord eller tør sandjord? Ikke et problem. Husk at holde øje med typen du bestiller og gør det klart med dig selv, at Vinca gør sit arbejde godt, så planten spreder sig og lukker hurtigt af for andet liv. Til gengæld har planten en lang blomstringsperiode.

Denne Vinca Minor ‘Alba’ https://godeplanter.dk/bunddaekke-147/vinca-minor-alba-vintergroen-singroen-p1081 blomstrer fra april til september med flotte hvide blomster der giver en ren og yndig kontrast til det mørkegrønne flor.

Vinca er perfekt til dig, der ønsker en hårdfør plante og hjælp i kampen mod ukrudtet eller har umulige skyggeområder, tørre eller våde pletter i haven, hvor ikke meget andet vil overleve. Disse områder findes i alle haver – derfor er Vinca en plante for enhver.

Planten kan med fordel holdes tilbage så den ikke indtager uønskede områder. I foråret kan uønskede skud skæres, men skulle det gå galt tåler planten det meste og overlever udmærket at blive slået lidt tilbage nogle steder. Mangler du en flot og hårdfør lille overlever? Tag magten igen i haven og slå ukrudtet tilbage med en Vinca.