Flotte blomster i sensommer

Sæsonen er ikke ovre endnu

Tørre evighedsblomster

Blomster af planter som Statice (Limonium), Bracteantha (Evighedsblomst), og Rhodanthe (Solvinge) kan skæres til tørring og bruges til dekorative skærme i hjemmet i løbet af vinteren. De skal plukkes lige før de når deres højdepunkt, hvilket er, når de er næsten helt åbne. De vil åbne lidt mere, når de tørrer ud. Bind dem i bundter og hænge dem op i et luftigt sted, for at tørre helt ud. Forsøg ikke at fremskynde tørringen ved at sætte blomster et varmt sted, da de så vil visne i stedet.

Sidste sommer blomster

I kommer hjem fra ferien, regnen eller varmen har taget pynten af dine sommerblomster. Heldigvis er havecentrene og blomsterhandlerne forberedt på dette, og har et flot sortiment klar. Dahlia, Canna, Liljer, Hebe + mange efterårsblomstrende stauder. Disse planter kan plantes ud i kurve, containere, bedkanter og i huller der måtte være i dine bede. Jo før du får plantet disse, jo bedre, da planterne vil have tid til at etablere sig for at kunne blomstre resten af sommeren.

https://havetips.dk/succes-med-dahlia/

Vedligehold sommerblomster og stauder

Dette vil gøre at dine bede og krukker, ser godt ud, langt ind efteråret. Knib visne blomster regelmæssigt for at forhindre planterne i at danne frø, medmindre selvfølgelig, du ønsker at indsamle frø fra nogle af planterne. Huske dog på, at planter fra egen frøhøst, ikke nødvendigvis vil ligne de planter de blev høstet fra! Planter som stedmoderblomster og petunia har tendens til at se tjavset ud på denne tid af året, så at knibe visne blomster af disse planter kan være trættende, en nemmere måde at friske dem op på, er at skære dem tilbage med beskærersaks. Skær dem tilbage til 10-20 cm over jorden, og giv dem efterfølgende en god gang gødning, så vil de snart sætte nye skud og se godt ud igen.