Der kan være mange grunde til, at det er smart at kunne varme sit drivhus op. Du kan forlænge sæsonen i ydermånederne, så du allerede kan komme i gang med drivhusarbejdet i det tidlige forår. Du kan benytte drivhuset som en slags udestue eller uderum og nyde haven selv på en kølig forårs- eller sommeraften. Du kan få større gavn af drivhuset om vinteren, og du kan få mulighed for at dyrke mere varmekrævende planter. Opvarmning af drivhuset kan gøres på flere forskellige måder og i forskellige prislejer.
Sørg for at rammerne er i orden – køb et kvalitetsdrivhus
Hvis du går med planer om at få drivhuset varmet op, så bør du først og fremmest sørge for, at dit drivhus er i god stand. Det at kunne varme et drivhus ordentlig op kræver nemlig, at rammerne er i orden. Det ville være spild af varme, hvis den blot suser ud ad utætte vinduer, sprækker i ruderne eller revner i skelettet.
Trænger du til et nyt drivhus, så er udvalget stort og varieret. Du kan få drivhuse i alle størrelser og i mange forskellige slags typer. Halls Drivhuse er en type drivhus, der er produceret af det engelske firma Halls. Selvom du ønsker et kvalitetsdrivhus, behøver du ikke at gå på kompromis med prisen.
Kom nemt og hurtigt i gang med opvarmning
Du kan heldigvis relativt let komme i gang med at opvarme drivhuset, og det behøver ikke at koste en masse penge. Måske har du allerede remedierne stående nede i kælderen eller ude i skuret.
Opvarmningen af drivhuset kan ske via en el radiator eller en varmeblæser, som du sætter op ude i drivhuset. Hvis du gerne vil kunne styre varmen lidt bedre, kan du vælge at investere i en drivhusvarmer. På drivhusvarmeren er der nemlig en termostat, så du kan regulere varmen alt efter behov.
Når kulden og frosten kommer
Man tror fejlagtigt, at et drivhus lukkes helt ned for vinteren, og at man ingen gavn har af drivhuset i løbet af vinteren. Det passer dog ikke.
Du kan sagtens have glæde af drivhuset gennem de kolde måneder, og glæden kan blive endnu større, hvis drivhuset opvarmes. For at få optimal fornøjelse af dit drivhus selv under kulde handler det om at gøre drivhuset klar til vinteren.
Hvis du gerne vil investere lidt mere i opvarmning
Du kan også vælge at investere lidt mere tid og lidt flere penge i opvarmningen af drivhuset, og i længden kan det være penge godt givet ud.
Du kan sætte en luft-til-luft varmepumpe op eller benytte dig af jordvarme. I den helt dyre ende kan du trække centralvarme fra dit hus ud i drivhuset.
En anden god opvarmningskilde er isættelse af gulvvarme. Det kan gøres via varmekabler eller varmemåtter. En af fordelene ved gulvvarme er, at varmen fra gulvet varmer jorden op og giver dermed dine planter varme nedefra.
Det er vigtigt at isolere drivhuset
At varme et drivhus op uden isolation er en rigtig dårlig ide. Selve drivhuset og dets planter får ingen fornøjelse af varmen, hvis den blot siver ud til gråspurvene.
Det kræver ikke en masse udstyr at isolere drivhuset. Du kan nemlig isolere det med flamingoplader og bobleplast. Flamingopladerne bruger du til at isolere gulvet og bunden af drivhuset, mens bobleplasten isolerer drivhusets ruder og eventuelt tag.
Hvis du har planter stående ude i drivhuset i de kolde måneder, skal du huske, at de stadig har brug for lys. Det betyder, at isoleringsmaterialet ikke må holde al lys ude. Du kan derfor med fordel holde en del af drivhusets ruder fri for isolering.