De er til at få øje på de kære spindemøl. Er angrebet kraftigt fremskredet, facineres man måske først, indtil man får øje på de tusindvis af larver der gemmer sig under det inponerende spind.
Vover man at gå tæt på, og endda at pille i spindet, for at udforske det, finder man tit nogle runde sorte kugler, som er larvernes ekskrementer. Graver man lidt dybere, finder man larverne, der sidder tæt sammen, indtil de forstyres. Når de forstyres bevæger de sig hurtigt, og i samlet flok. Det kan få de fleste til at trække sig tilbage! efterladenskaber.
Det kraftige sping gør at larverne sidder rigtigt godt beskyttet, og ofte får lov at udvikle sig som de skal. End ikke fuglene er vilde med dette spind eller det store fællesskab larverne udviser når de går til modangred i samlet flok.
Heldigvis kommer der kun en generation om året. Lige nu, i juni måned, er larverne aktive, inden de forpupper sig, og kommer ud som voksne spindemøl i slutningen af juli eller begyndelsen af august. LArverne har overvintret siden sidste år, er er derfor allerede ved løvspring klar til at spise løs af de sriske skud.
I villahaver med mange forskellige slags planter, er det sjældent et problem, som der gøres noget ved. Men da buskene hæmmes en del i væksten ved et kraftige angreb, bør man måske nog gøre bare en lille indsats, for at planten skal klare sig godt gennem sommeren, og forberede sig til vinteren på normal vis.
Har du ikke mange angrebne buske, og er angrebene ikke så kraftige, kan du fjerne spindene manuelt, ved simpelthen at klippe de angrebne grene af. Opdager du angrebet på et tidligt stadie, kan du holde det nede eller helt fjerne det, ved at spule busken med koldt stråke flere gange.
Man kan bekæmpe spindemøl med biologisk bekæmpelsesmidlet “Dipel”. Det er et midel, der indeholder bakterien Bacillus thuringiensis, der er dødelig for de små larver.
Et på samme tid facinerende og skræmmende syn