Modne grønne tomater
Kniber det med at modne dine tomater? Her er et par råd til at modne grønne tomater!
Hjemmedyrkede tomater er nu en gang de bedste. Ikke kun fordi vi ved hvad de består af, men også glæden ved selv at have lavet dem. Så derfor ønsker vi jo også at høste så mange af dem, som vi kan inden udgangen af sæsonen.
Bare fordi nogle af tomater stadig er grønne, betyder det ikke, at de skal opgives. Der er stadig et par ting du kan gøre for at hjælpe modningsprocessen.
Her er et par tricks, du kan gøre for at modne dine grønne tomater.
Modne tomater ved sæsonslut
Denne teknik bør kun bruges i slutningen af plantens liv, fordi det vil give planten et chok, og tvinge den til at bruge alt sin tilbageværende energi til at modne sine frugter.
- Tag en køkkenkniv og skær en halvcirkel omkring planten, 8 cm fra stilken, og ca. 2 mm dyb.
- Vand og pas planten som sædvanlig og høst så mange modne tomater, som du kan, før planten dør
Hvis der efter dette trick, stadig er grønne tomater, så ingen grund til bekymringer, du kan stadig tvangsmodne dem. Her er hvordan:
Modne tomater efter plukning
Tomater modnes nedefra og op, og indefra og ud. Så du skal ikke ligge dine tomater i en vindueskarm for at modne dem, fordi de kun bliver røde, men ikke modne, de vil forblive grønne inden i.
I stedet kan du gøre dette:
- Lig dine umodne tomater på en bakke, og derefter sæt dem i et mørkt, varmt rum (20-25°)
- Dæk dem med et enkelt ark avispapir
- Det er de betingelser tomater har brug for at fortsætte modningsprocessen. Lyset, som var nødvendig for “vækst” er ikke nødvendigt for modning.
God appetit